Kontakta oss

Skicka oss ett meddelande, så försöker vi svara så fort vi kan.

Kontaktformulär
Skickar
wide-ea-am-monter-03

Grand Antiques på Millesgården

Grand Antiques på Millesgården 13-16 oktober 2016

Sveriges Konst & Antikhandlareförenings egen mässa Grand Antiques flyttar efter många år på Nordiska Museet nu till Millesgården.

Vi ser fram emot att ställa ut där. Millesgården har en mycket fin utställningslokal och miljön i övrigt är fantastisk. Dessutom var Carl Milles en stor samlare av antikviteter så det finns dessutom även en naturlig koppling bakåt i tiden.

Vi kommer att visa ett antal intressanta föremål, t ex en gustaviansk byrå tillskriven Anders Lundelius och ett fantastiskt biblioteksbord i alm från 1920-talet. Höjdpunkten är nog dock ett par mycket ovanliga byster av biskviporslin föreställande Brutus och

Jean-Jacques Rousseau tillverkade vid porslinsfabriken i Sèvres 1792 – 1804.

Sèvres porslinsfabrik grundades i mitten av 1700-talet och utvecklades till Frankrikes i särklass främsta tillverkare av porslin. Sèvres var speciellt framstående inom förgyllning och tillverkning av biskviporslin. Efter franska revolutionen 1789 tog franska staten över porslinsfabriken i Sèvres som tidigare tillhört kungafamiljen.

Under 1790-talet tillverkades ett begränsatantal byster föreställande kända förespråkare för den republikanska tanken, däribland den romerska senatorn Brutus och upplysningsmannen Rousseau.