Kontakta oss

Skicka oss ett meddelande, så försöker vi svara så fort vi kan.

Kontaktformulär
Skickar
inredning

Om L. Edelstam Konst & Antikviteter

Vår Historia

Edelstam Konst och Antikviteter grundades av Lars Edelstam 1958. Fram till 1986 hade vi vårt galleri i Gamla Stan i Stockholm, då vi flyttade till Östermalm och sedan 2015 har vi en litet showroom på Karlavägen 22. Sedan början av 2000-talet drivs företaget av Erik Edelstam.

Lars deltog aktivt i grundandet av Svenska Konst & Antikhandlareföreningen i början av 1960-talet, och var under åtta år dess ordförande. På senare år även Erik har varit ordförande i föreningen mellan 2008 och 2016. Förutom att vara medlem avSveriges Konst & Antikhandlareföreningen är vi också medlemmar av dess internationella motsvarighet, CINOA. CINOA finns representerade i 23 länder och har ungefär en 5000 enskilda medlemmar över hela världen. Erik är också medlem i styrelsen för CINOA sedan 2006.

Vår Verksamhet

Vår ambition i vårt showroom och på mässor och utställningar är att visa spännande kombinationer och intressanta föremål från 1600-talet fram till början av 1900-talet. Tyngdpunkten ligger dock på gustavianska föremål av bästa kvalitet och möbler från Swedish Grace-perioden på 1920- och 30-talen.

Vi hoppas att du som besökare hittar intressanta och ovanliga föremål från olika tidsperioder och olika stilar. Förhoppningsvis kan vi ge inspiration för att skapa en unik och personlig inredning. Oavsett om det är en 1700-tals spegel eller ett art-deco bord, är dock kvaliteten den gemensamma nämnaren.

Om du letar efter något speciellt som vi inte har till salu just nu, kan vi genom vårt stora kontaktnät hjälpa dig att hitta en sådant föremål.

De senaste åren har vi arbetat mer och mer med olika inredningsuppdrag. Vare sig det gäller enskilda föremål eller ett helt koncept kan vi hjälpa till för att skapa ditt drömhem.

Vi deltar kontinuerligt i flera mässor i Sverige, Antikmässan i Älvsjö i februari månad, Helsingborgsmässan på sommaren och ”Grand Antiques” på Millesgården under hösten.

Förutom att köpa och sälja antikviteter, vi även utföra olika typer av värderingar. Under många år har vi anlitats så väl av privatpersoner som av de stora försäkringsbolagen och bankerna för sådana uppdrag.

Välkommen,

Erik Edelstam